Ook duurzamer Vandaag maakte ik een vreugdesprongetje toen bleek dat de Vegetarische Slager uit Den nike free run 2 goedkoop Haag nu ook producten levert aan mijn biologische supermarkt in Hilversum. Met het drinking water in de mond rekende ik twee pakjes gehaktballen af (ik vind ze lekkerder dan gewoon vlees) en dat was even slikken. 6,50 moest ik betalen. Niet omdat ik vind dat we met z allen aan de insecten moeten, wel omdat ik onze kijk op ons vlees kritisch onder de loep wilde nemen. Kort voordat ik mijn sprinkhanenschotel klaarmaakte was ik op reportage geweest in een grote slachterij, waar honderden varkens for each uur worden geslacht (en dat aan de lopende band, 8 uur for each dag, 5 dagen in de week). We eten graag vlees, goedkope air max 90 maar als we zouden weten hoe dat vlees op ons bord belandt, krijgen we naar alle waarschijnlijkheid geen hap meer door ons keel. Het bewijs daarvoor zie je bijvoorbeeld indit filmpje, een hilarisch, maar confronterend verslag over hoe wij vlees willen eten. Zodra we zien hoe de zielige varkentjes aan hun einde komen, hebben we opeens geen honger meer. Terwijl we even daarvoor nog watertandend onze tanden in een sappig stuk varkensvlees zetten. Een tijd geleden schotelde ik mijn vader goedkope nike air max 90 en vegetarische kroket voor. Hij is een groot enthusiast van kroketten en ik wilde weten wat zijn goedkope ray ban reactie zou zijn. Die was eigenlijk vrij schokkend. Hij vond het heerlijk. Maar niet vanwege het nepvlees dat op vlees leek, maar om de krokante korst. Opeens besefte hij dat hij altijd kroketten at om het korstje en niet om wat erin zit. De vlees industrie is een van de meest milieuvervuilende industrien ter wereld. En dat terwijl we dat vlees dus eigenlijk niet eens hoeven of willen eten. Dat was een van de redenen waarom ik besloot sprinkhanen te proberen. Om mijzelf, en anderen, een spiegel voor te houden. En voor wie nike free run goedkoop ok wel eens in die spiegel wil kijken, hier is het recept: Twee kleine uitjes, een paprika, peper, zout, teentje knoflook, boter, scheutje witte wijn, versgehakte peterselie en bieslook en een bakje gevriesdroogde sprinkhanen (Bugs Locusta, 50 gram, onder andere te koop bij de Sligro). Verwijder de poten en vleugels van de sprinkhanen. Snipper de uitjes en snij de paprika in blokjes. Smelt een klontje boter in de pan en bak het geheel, samen satisfied de sprinkhanen, ongeveer vijf minuten op hoog vuur. Voeg zout, peper en knoflook naar smaak toe en blus het gerecht af satisfied een scheutje witte wijn. Garneren met peterselie en bieslook. PS: Ik heb nog een bakje buffalowormen liggen. Je schijnt er goede pastaschotels mee te kunnen maken. Iemand interesse? Voor hoofdstuk 6 van mijn boek ging ik op pad met duurzame visser Barbara, een idealist in hart en nieren. Ik was (en ben nog steeds) onder de indruk van haar verhalen. En als ik even kan, ga ik naar de markten en cafe die de vis verkopen die zij en haar
- Jul 19 Sat 2014 11:07
En voor wie nike free run goedkoop
close
文章標籤
全站熱搜
留言列表
發表留言